fbpx
Vent venligst
Menu
Land:
Danmark
By:
Holbæk
Adresse:
Havnepladsen 4, 2 tv, 4300 Holbæk
Email:
hello@webbryggeriet.dk
Telefon:
+4549400555
SEO nørdens råd: Derfor er det så vigtigt!

SEO nørdens råd: Derfor
er det så vigtigt!

august 3, 2021
Scroll ned

SEO står for Search Engine Optimization eller på dansk søgemaskineoptimering. Seo er meget vigtig, fordi det kan hjælpe dig med at blive mere synlig på Google. Men det kræver også at du har styr på din målgruppe, da du kan risikere at tale til de forkerte på nettet.

SEO er ”gratis synlighed på google”

Det koster selvfølgelig noget hvis du skal have en til at lave arbejdet, ellers koster kun din egen tid. Nogle sammenligner det med at købe annoncer på Google, men det er det bestemt ikke. Det er to forskellige ting, du betaler for Google annoncer, det gør du ikke for SEO (med mindre du betaler nogle for at lave det).

 

ADVARSEL: Nu bliver det lidt nørdet… Men vigtigt! 

Når man arbejder med SEO, arbejder man ud fra modellen ”SEO trekanten”. Når man arbejder med SEO er der 4 forskellige kategorier man kan bruge, når man skal optimere SEO på en hjemmeside. Imens der bliver arbejdet med de 4 kategorier, skal man også hele tiden have øje for brugervenligheden.

De 4 SEO nørde kategorier i SEO trekanten er:

 

Grundlæggende optimeret side

Det er meget vigtigt at have styr på de helt grundlæggende ting på hjemmesiden. Derfor arbejdes der blandt andet med hjemmesidens struktur, brugervenlighed, tekster og hastighed. Det er også denne del den man kalder for den tekniske SEO eller offsite SEO .

 

Søgeordsanalyse

Jeg kan ikke understrege det for mange gange. Det er meget vigtigt at have styr på sin målgruppe ellers er det spildt arbejde. Når du foretager en søgeordsanalyse, bliver du ikke kun klogere på din målgruppe, men også på hvilke søgeord de søger på. De søgeord du finder frem til, er de ord som du skal flette ind i dine tekster på hjemmesiden.

 

On-site optimering

Det er vigtigt for din SEO og placering på Google, at dine overskrifter og tekster står rigtigt (Nørdesprog: H1, H2, H3 osv…) Det er også vigtigt at din hjemmeside ikke er for langsom, det kan være der er mange store billeder der skal komprimeres for at optimere hastigheden.

 

Off-site optimering

Når du arbejder med off-site SEO betyder det at du arbejder med din hjemmeside, men ikke på selve hjemmesiden. Det er rigtig vigtigt at Google ser din side som relevant. Det sker blandt andet ved at der bliver linket til din hjemmeside fra andre hjemmesider og sociale medier. Det kan f.eks. gøres ved at være gæste blogger eller når andre anbefaler din hjemmeside.

 

Rigtig god arbejdslyst med din SEO og husk altid at kontakte en professionel hvis det bliver for svært eller du har brug for at blive guidet.

Posted i MarketingTags: