Her finder du gratis billeder og råd til din hjemmeside og markedsføring

At finde de rette billeder til ens hjemmeside eller markedsføringsmateriale kan være udfordrende.

 

Hvilken type billeder går man efter og hvilken stil? Man har brug for at kigge igennem mange billeder før man finder de rette.

På denne side deler vi 2 steder hvor vi selv finder inspiration og hvor man både kan få gratis såvel betalte billeder. 

Et godt råd: 

 

Husk personlighed er meget vigtigt og jo flere gratis billeder du bruger jo mere "ligner du de andre". 

Idag er kameraerne så gode at man sagtens selv kan tage billederne til online brug. Bland dem med de øvrige og skab noget mere personlighed. 

wbr_ny_hjemmeside.jpg

Tænk i temaer når du vælger billeder så der er en rød tråd

Der findes så mange billeder online at man hurtigt kan fare vild eller finder en masse billeder som hver især er flotte, men vist på samme side godt kan forvirre dine kunder

 

Tænk over hvad det er for en stemning du gerne vil give din kunde og find billeder som understøtter det.

Google går op i størrelsen!

De fleste billeder downloades med en meget høj opløsning og størrelse. Det betyder at hvis du ikke eksporterer billederne i det format du skal bruge og i den størrelse du skal bruge, så kan din hjemmeside blive meget sløv.

 

Google er ikke glad for langsomme hjemmesider og desværre er det set meget ofte at sider med "tunge billeder" bliver straffet og derfor ikke når op på listen hvor dine kunder kigger. 

Tips til billedestørrelser:

 

- 1950 pixels til stribe (ligesom billedet over her)

- 500 pixels til øvrige 


Ovenstående er bredde størrelsen, højden sættes automatisk.

Formater:

Brug JPG som format hvor det muligt. PNG bør kun bruges hvis du skal bruge gennemsigtig baggrund eller til gallerier hvor detaljerne er supervigtige

Rettigheder

Selvom nogle billeder er gratis, så husk at læse om det kræves at man angiver kilden. Nogle kræver det, hvor andre blot spørger om man har lyst. Vigtigste er at du tjekker det inden du bruger billedet. 

 

VIGTIGT! Det er ikke lovligt at bruge billeder man finder på nettet uden tilladelse. 

Og nu til det sjove, her har du dem vi anbefaler at kigge nærmere på.

unsplash-gratis-billeder-webbryggeriet.j

Deres slogan er "Photos for everyone" og det passer rigtig godt. Vi er store fans af Unsplash fordi der er så mange billeder, kollektioner og der tilføjes dagligt nye billeder. Vi anbefaler altid vores kunder og besøgende at tage et kig her. I kan vælge at søge efter billeder eller browse via kategorier. Eneste "men" er at det foregår bedst på engelsk. Så brug engelske ord til at søge. Fx "Meetings" eller "office" osv. Det giver flere hits.

pexels-gratis-billeder-webbryggeriet.jpg

Pexels er vores backup hvis ikke vi finder noget på Unsplash. Der er rigtig mange billeder på Pexels, men i vores optik er kvaliteten ikke helt på samme niveau på en stor del af billederne. Du kan sagtens finde et superflot billede, men du kan godt risikere at skulle igennem en del "naaa næste" billeder. I bund og grund må du gøre hvad du vil med disse billeder. Der er ingen krav om at skulle henvise til kunsteren, selvom det er god stil. Du kan læse mere om licensreglerne her. 

Har du brug for hjælp ?
Vi hjælper iværksættere og mindre virksomheder med alt lige fra lækre hjemmesider til præsentationsvideoer samt løbende markedsføring.